Omelett

Noen ganger er det enkle faktisk det beste. De gangene jeg har lyst på noe godt til lunsj eller middag, men ikke føler for å stå over grytene, blir det ofte en omelett. Omelett er superenkelt og noe de fleste har et forhold til. Her er min fremgangsmåte.

Nok til 3-4 personer.

Ingredienser:

(Se an hvor mye grønnsaker du trenger)

6 egg

ca 1 – 1 1/5 dl melk (vann kan også brukes)

salt & pepper

paprika

purreløk

gressløk

rødløk

sopp

soltørket tomat

kokt skinke

revet ost

Fremgangsmåte:

Finhakk grønnsakene, skjær sopp i tynne skiver og skinken i små biter. Riv ost (jeg er veldig glad i comté eller en annen smaksrik ost).

Pisk sammen egg, melk/vann, salt og pepper.

Varm en stekepanne og tilsett smør og en liten klunk olje. Stek soppen og hell over eggeblandingen.

Dra eggerøren forsiktig mot midten en gang eller to. Dryss over løk, purreløk, paprika, skinke og soltørket tomat. La omeletten steke på lav varme til den har blitt fast i formen. Pass på at den ikke brenner seg (viktig med lav varme). Tilsett soltørket tomat og revet ost. Ha på et lokk eller en stor tallerken. Skru opp varmen litt, men pass på at det ikke blir brent (du kan også sette hele pannen inn i ovnen under grillelementet). Når osten har smeltet drysser du over persille og gressløk.

Server med godt brød og en grønn salat. Jeg er veldig glad i salat laget av sukkererter, bladsalat, agurk og avocado. Dyss over en god olivenolje og bland sammen. Det er supergodt å toppe omeletten med dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *