Fylte vannbakkels

Vannbakkels fylt med vaniljekrem. Høres ikke det godt ut? Disse kulene er fylt med vaniljekrem og pasjonsfruktcurd og det er ENDA bedre! Søtt, friskt og syrlig på en gang.

Trikset med vannbakkels er å steke det lenger enn du tror. Tenk på vannbakkels som et pepperkakehus; hvis det har myke vegger vil det klappe sammen. Det er heller ikke særlig godt med rå vannbakkels.

Vannet i deigen fordamper under steking. Dette skaper store hull inni bakkelsen som kan fylles med nesten hva som helst av godsaker.

Når du steker vannbakkels er det viktig at du ikke åpner ovnsdøren under steking. Da kan de falle sammen.

Denne oppskriften kan brukes til å lage eclairs, kuler eller andre typer vannbakkels, alt etter hva du føler for. Du kan til og med lage en stor porsjon og sprøyte ut i kringleform.

Dette trenger du til deigen:

  • 5 dl vann
  • 250 gr smør
  • 250 gr hvetemel
  • 8 stk egg, romtemperert

Fremgangsmåte:

Kok opp vann med lokk på kjelen, det skal koke ordentlig. Ha smør i vannet og la det smelte. Ha oppi mel og rør hurtig sammen til en masse (Pass på at det ikke svir seg). Trekk kjelen av platen og rør enda litt mer.

La deigen avkjøle seg litt. Deretter pisker du inn ett og ett egg (dette vil ta litt tid og det er veldig viktig at du tar ett og ett egg for at det skal bli en sammenhengende masse som ikke skiller seg). Deigen er klar når du kan dra en finger (eller hva som helst) gjennom deigen uten at det tetter seg.

Ha deigen i en sprøytepose (gjerne med en rund sprøytespiss, men du må ikke. Det holder å klippe et hull i posen).

Kle et stekebrett med bakepapir.

Sprøyt ut kuler i ønsket størrelse. Stek på 200 grader i 25-30 minutter. Det er viktig at de er godt stekt så de ikke faller sammen.

Når vannbakkelsene er ferdig avkjølt stikker du et hull i bunnen. Du skal få plass til tuppen av en sprøytespiss.

Fyll en sprøytepose med vaniljekrem og en sprøytepose med pasjonsfruktcurd.

Fyll vannbakkelsen først med litt pasjonsfruktcurd og deretter litt vaniljekrem. Om du ønsker kan du smelte sjokolade og dyppe kulene i dette eller risle det over. Det er suuuupergodt!

Tips:

  • Du kan fylle dem hva du vil. Det er veldig godt med lemoncurd og vaniljekrem også.
  • Pisket krem fungerer ypperlig til fyll, gjerne sammen med litt syltetøy.
  • Lag karamell og dypp kulene i det, strø på litt salt på toppen. Nydelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *