Avocadotoast med egg

Har du sett noe så grønt og friskt som avokado? Det ser så utrolig digg ut, samtidig som det smaker helt himmelsk. Jeg synes avocado kler det meste av smaker, men kanskje aller mest syrlighet og salt.

Jeg våknet i dag og hadde ufattelig lyst på avocado etter at en av kollegaene mine laget et helt himmelsk avocadosmørbrød i helgen da vi var på jobb (@marielbullj). Dette ble resultatet og det ble skikkelig godt om jeg får si det selv.

Ingredienser:

  • 2 brødskiver
  • 1 ss smør
  • 2 modne avocado
  • 1/2 chili
  • 1 neve koriander
  • Saften av en halv lime
  • Chiliflakes
  • Salt og pepper
  • 2 posjerte egg

Fremgangsmåte:

Varm opp vann i en mellomstor kjele til det nesten når kokepunktet. Tilsett 2-3 spiseskjeer eddik.

Smelt smør i en stekepanne og stek brødskivene så de blir crispy. Legg til siden. Finhakk chili og koriander. Mos avocado sammen med chili, koriander og lime. Smak til med knuste chiliflak, salt og pepper. Sett til siden.

Knekk forsiktig to egg i hver sin dype skål. Rør i vannet så det blir en liten malstrøm, tøm forsiktig oppi det første egget. La det snurre litt rundt før du så rører svært forsiktig i samme retning som vannet, men uten å være i nærheten av selve egget. La det posjere i 4-5 min. Løft forsiktig egget opp med en hullsleiv eller en bred skje og la det renne av seg på kjøkkenpapir. Gjør dette med hvert egg.

Smør avocadoblandingen over skivene, ha posjert egg over avocadoen og topp med litt pepper og chiliflakes.

Spis med en gang så du får med den flytende eggeplommen! Det er ordentlig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *