BLOMKÅLSALAT MED BIFFSTRIMLER

For en tid tilbake oppdaget jeg hvor gøy det var å lage blomkålris. Dette er noe så enkelt som revet blomkål og det minner litt om ris. Jeg pleier ikke å koke det, men bruker det som råkost. Etterhvert ble det til en salat som kan minne litt om tabouleh

Jeg synes dette er en forfriskende og ganske lett salat. Hvis du kutter ut biffstrimlene så passer den også utmerket som tilbehør til f.eks fisk, svin eller kylling. Dette er for meg en ganske sommerlig salat, men nå som det bugner av fargerike blomkål så ville jeg gjerne teste det også! Her har jeg brukt lilla og vanlig, hvit blomkål. Hvis jeg finner oransje blomkål så kommer jeg nok til å prøve det også, hehe.

Oppskrift:

(Nok til 4 stk)

 • 2 blomkål
 • 1 gulrot
 • 1/2 agurk
 • 1 tomat
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2 rødløk
 • 1-2 stilker vårløk
 • 1 rød chili
 • En neve bladpersille
 • En neve mynte
 • 100 gr fetaost
 • Saften av en halv sitron
 • 200 gr strimlet storfekjøtt
 • Salt/pepper

Bak halvparten av blomkålen i ovnen på 200 gr i 20-30 min med et dryss olje, salt og pepper til blomkålen er gyllen.

Riv opp resten av blomkålene til blomkålris med rivjern. Kutt opp resten av ingrediensene og bland sammen med blomkålrisen. Stek biffstrimler. Bland inn den ovnsbakte blomkålen.

Ha i grovhakkede biter av fetaost, stekte biffstrimler og saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *