salat med chévre

Chévre er en hvit ost laget på geitemelk. Den kan være både ganske fast og flytende. Osten passer ypperlig til å varmes i ovnen og i salater. Den kan ha en litt skarp smak og det gjør at den passer perfekt med lune rødbeter. I dag har jeg laget en chévresalat til lunsj med fiken, honningglaserte valnøtter, spekeskinke og en hot sauce fra Munnvold.

Dette er en veldig lett og god salat, samtidig som den har plenty av smak! Om du kjenner noen som er litt skeptisk til geitost så kan dette være en fin introduksjonsrett. Passer like godt som en lett forrett som til en lunsj. Jeg valgte å tilsette noen dråper Munnvold Moskva hot sauce som er laget på rødbeter og ghost chili. Det gir et lite ekstra kick uten at du får sjokk 😉

Oppskrift:

Nok til 4 personer som en lunsj.

  • 2 pakker feldsalat (eller annen salat)
  • En neve honningglaserte valnøtter (Rist valnøttene i en tørr stekepanne, tilsett 2 ss flytende honning og la tørke på et bakepapir)
  • 2 stk fiken
  • ca 100 gr chévre (jeg brukte en pakke Haukeli Naturell Chévre)
  • 4 stk rødbeter (jeg brukte ferske, skrellet dem, kuttet dem i terninger og kokte i 4-5 min)
  • Noen skiver god spekeskinke
  • En klype havsalt

Om du vil:

  • Noen dråper god olivenolje
  • Noen dråper balsamicoeddik
  • Noen dråper Munnvold Moskva for å gi et ekstra kick til salaten.

Begynn med nøttene. Skrell rødbetene, kutt dem i terninger og kok i 4-5 min. Ha salat på en fat, topp med rødbeter, nøtter, chévre, fiken og evt spekeskinke om du vil ha det. Dryss over olje, balsamico og hot sauce fra Munnvold om du har lyst. Dryss over litt havsalt tilslutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *