FINE SCONES

Jeg har alltid vært helt avhengig av å spise frokost, men aldri vært særlig god på å ta meg tid til lange og gode frokoster, selv ikke i helgene. I det siste har jeg fått mer og mer lyst på scones, noe jeg pleide å lage mye av for mange år siden. I dag ble det derfor en søndagsbrunch med scones og syltetøy! Nam!

Dette er jo like perfekt til frokost som lunsj/brunch, men jeg er veldig glad i å sove lenge i helgene så derfor ble det en sen brunch i stedet i dag. Det har ikke vært mye aktivitet på bloggen i sommer ettersom jeg har brukt all tid og energi på den siste tiden i den gamle jobben og til å begynne i ny jobb. Nå har kreativiteten løsnet litt igjen og jeg satser på at det blir en del morsom matlaging og baking i tiden fremover.

Disse sconesene er veldig enkle og hvis du har alt i hus så tar det faktisk ikke mer enn 20-40 min fra du starter til du har nystekte scones. Derfor passer det skikkelig bra å ha dette til en god helgefrokost. Scones kommer i mange variasjoner og om du vil kan du tilsette litt nøtter og tørket frukt. Det er alltid godt.

Scones er best når de er nystekte. Server dem med det du føler for av pålegg. Den engelske tradisjonen er at de blir servert med clotted cream og syltetøy, men det er også veldig godt med pisket krem, rømme, cremé fraiche eller brunost.

Jeg har forelsket meg helt i et syltetøy fra Nicolas Vahé med pasjonsfrukt og kokos. Det smakte skikkelig godt sammen med cremé fraiche på scones. Prøv også creme fraiché med tyttebærsyltetøy, det er skikkelig godt 🙂

Oppskrift fine scones (ca 10 stk).

Sett stekeovnen til 225 grader.

Denne oppskriften er ganske nøytral i smaken. Hvis du vil ha de litt søtere kan du tilsette litt sukker.

  • 330 gr hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 100 gr smør (kaldt)
  • 1 egg
  • 1,5 dl melk
  • 1 egg til pensling

Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret til du får en sandaktig konsistens. Ha i egg og melk. Rør det hele raskt sammen, men ikke rør for lenge. Jo lenger du rører sammen deigen jo tørrere blir sconesene. Deigen skal være litt klissete. Er den veldig klissete kan du tilsette litt mer mel.

Legg ut et ark bakepapir på benken og ha deigen på dette. Legg et nytt ark bakepapir over deigen og kjevle den ut til en ca 2 cm tykk sirkel. Trykk ut scones med et glass eller en kopp. Jo større kopp jo færre scones får du. Legg de på et stekebrett med bakepapir, pensle med et sammenvispet egg og stek på midterste rille i 12-15 min.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *