RABARBRALEMONADE MED INGEFÆR

Når gradestokken kryper over 30 varme er det godt med noe forfriskende i glasset. Når det samtidig er sesong for rabarbra, hvorfor ikke lage lemonade av denne syrlige herligheten? Her har du en veldig god oppskrift på en rabarbralemonade med en anelse ingefær. Denne oppskriften holder til ca 1,5 liter rabarbrasaft som igjen kan blandes ut med vann.

  • 1,5 kg rabarbra
  • 3 cm ingefær
  • 190 gr sukker
  • 1 liter vann
  • Saften av 2 sitroner
  • Saften av 3 lime

Kutt opp rabarbra i grove biter. Skjær ingefær i skiver. Ha i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og la småkoke i 10 min, deretter lar du det stå under lokk til det har nådd romtemperatur. Sil blandingen og ha i flaske. Oppbevares i kjøleskap. Nå har du en rabarbrasaft som kan blandes med vann.

Skvis ut saften av sitronene og lime i en bolle.

Bland 5 dl rabarbrasaft med 5 dl vann og sitron/lime-blandingen.

Server med isbiter, sitron, lime og mynteblader.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *