SPEILGLASUR

Det går litt tid mellom innleggene her nå, men det er rett og slett vinteren og tiden som løper fra meg. En del matlaging har det dog blitt og forrige helg laget jeg en sjokolademoussekake med speilglasur til en bursdag. 

Jeg ELSKER speilglasur.. det er hypnotiserende å se på og så utrolig blankt og fint. Det er egentlig en glasur av hvit sjokolade som er blandet med farge, så det er ikke så supervanskelig som man kanskje skulle tro, det gjelder bare å ha planlagt litt på forhånd og så kaste seg ut i det når man først har satt i gang.

Når man skal bruke speilglasur så synes jeg det er best å bruke det på moussekaker o.l. Kaken må nemlig være fryst når du glaserer og ha en så jevn overflate som overhodet mulig.

 

Oppskrift på speilglasur (mirror glaze):

Ingredienser:

  • Vann 150 gr
  • Sukker 300 gr
  • Glukose 280 gr (selgespå apotek og i de fleste supermarkeder)
  • Kondensert melk (søtet eller usøtet) 1 boks
  • Gelatin 13 plater
  • Hvit sjokolade 350 gr
  • Farge

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gelatin i kaldt vann.

Kok opp vann, sukker og glukose til rett over kokepunktet (ca 103-104 grader), pass på at sukkeret har smeltet. Hakk opp hvit sjokolade og ha i en egen bolle.

Trekk kjelen med sukker av platen, klem ut vannet av geltinen og ha oppi kjelen sammen med en boks kondensert melk. Rør godt til gelatinen er smeltet. Tøm den varme blandingen over i bollen med hvit sjokolade, la det stå 1-2 min sånn at sjokoladen rekker å smelte litt. Deretter tar du en stavmikser og kjører blandingen sammen til det har blitt en tykk røre.

Tøm røren over en sikt i en ny bolle for å fjerne luftbobler. Tilsett det du vil av farge og la røren kjøle seg ned til rundt 35 grader (ca kroppstemperatur).

Glasering:

Plasser den frosne kaken på noe forhøyet (her er det lurt å ha et brett under, gjerne med bakepapir på for dette blir litt grisete). Hell glasuren bestemt over kaken i sirkler og ikke stopp før du er helt sikker på den har festet seg til kaken. Det vil renne mye, men røren fester seg ganske kjapt.

Tips:

  • Hvis du vil ha en helt hvit glasur kan det være greit å tilsette litt hvit farge, glasuren er litt beige fra starten av.
  • La kaken stå en liten stund etter at du har glasert den før du forsiktig løfter den opp og manøvrerer den over på et fat.
  • Ikke stopp opp med hellingen av røren før du er sikker på at kaken er dekket. Hvis du stopper opp og begynner igjen vil det bli skjolder og kanter.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *