AVOKADOSMØRBRØD

Da jeg gikk i barnehagen ble det sagt at man ikke skulle leke med maten. I og for seg et godt råd det, rent folkeskikkmessig, men det er jo ikke alltid like gøy å høre etter på sånne formaninger. Når det er sagt så synes jeg det er viktig å ha det gøy med matlaging. Jeg tror det er viktig både for barn og voksne. 

Det beste jeg visste da jeg var yngre var da jeg fikk lov til å pynte kakene som mamma laget eller når jeg fikk være med å bestemme noe i forbindelse med matlagingen eller bakingen. Den klassiske og geniale oppdagelsen når du forstår at du kan tømme masse konditorfarge i vaffel/pannekakerøren, men ender opp med at det ser så ekkelt ut at du rett og slett ikke har lyst til å spise er ett sånt eksempel. Jeg har lært mye av mamma fordi hun har latt meg styre og holde på, også å leke med maten. Jeg har til dags dato enda ikke pisket kremfløte for lenge så det blir til smør fordi hun lærte meg det geniale kremfløtetrikset.. Det består av noe så enkelt som «pisk til kremen er stiv og når du kan tegne en mann i kremen så er den ferdig». Sånn ca.

I dag kom jeg hjem fra jobb, det er mandag og energien til å lage middag var ca ikke-eksisterende. Samtidig synes jeg det er veldig avslappende og gøy når jeg kan pusle med ting på kjøkkenet. Derfor ble det i all enkelhet brødskiver med kremost, avokado, krydder, parmesan og tabasco til middag. Dette er jo ikke verdens mest spennende skive med brød, men i skuffen lå det en melonskje og noen stjernekuttere. Så hvorfor ikke leke litt med maten da?

Godt ble det også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *