ELTEFRITT HVERDAGSBRØD

Nok et eltefritt brød, men denne gangen er det grovere og uten krydder. Brødet er saftig og veldig godt. Det gikk fort unna og jeg burde nok en gang laget to stk når jeg først var i gang. Dette brødet er altså ganske likt karvebrødet jeg delte tidligere.

Oppskrift:

  • Ildfast gryte med lokk
  • Hvetemel 300 gr
  • Sammalt hvetemel 200 gr
  • Tørrgjær 1 ts
  • Salt 1,5 ts
  • Honning 1 ss
  • Vann, kaldt 4 dl

Bland alt det tørre i en bakebolle. Rør ut honningen i vannet, bland det med det tørre og rør godt sammen deigen. Dekk til bollen og la den stå i romtemperatur i 8-12 timer. Hvis du trenger litt mer tid så kan du sette den i kjøleskapet.

Når deigen er hevet strør du litt mel på benken, legger deigen oppå og drar den forsiktig ut til en firkant. Brett fire kanter inn mot midten, forsiktig. Gjør dette fire ganger. Deigen skal nå være ganske smidig og god.

Sett ovnen på 230 grader med en tom jerngryte/ildfast gryte inni (for å varme opp gryten).

Dekk deigen med et klede i en time eller to for etterheving (dette er ikke nødvendig om du har litt dårlig tid, men den blir luftigere).

Ta ut gryten fra ovnen og strø et lite lag mel i bunnen. Hvelv deigen med bretteskjøten opp i gryten. Sett på lokket, ha i ovnen og stek i 30 min. Deretter ta du av lokket og steker brødet i ca 10-15 min til. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *