PASJONSFRUKTTERTE MED KOKOS

I helgen laget jeg en terte med pasjonsfruktkrem. Pasjonsfrukt er (som så veldig mye annet) noe av det beste jeg vet og jeg skulle ønske jeg kunne bruke det i alt. Utfordringen med pasjonsfrukt er at det er ganske lite fruktkjøtt i hver frukt og ganske mange steiner. Pasjonsfruktsteiner er jo ikke det verste å spise, men jeg synes ikke det er spesielt behagelig å knaske det i seg. Denne oppskriften har steiner i seg, men de blir såpass varmebehandlet at de blir litt mykere, samtidig som de gir en god bitterhet fra seg til kremen. Dette er godt, jeg lover! 

Denne terten er til en form på ca 20-25 cm avhengig av tykkelse på deigen.

Mørdeig:

 • Sukker 100 gr
 • Smør 200 gr
 • Hvetemel 300 gr
 • Egg 1 stk (stort, kaldt)
 • Vann 2 ss (kaldt)

Rør/smuldre sammen sukker, smør og hvetemel til det har den samme konsistensen som sand.

Tilsett egg og vann. Bland det sammen til en fast deig, men ikke jobb for mye med den. Den skal henge sammen og være en fast deig, men hvis du jobber for mye med den så blir den veldig vanskelig å kjevle ut senere.

Dekk deigen med plast og la den ligge kjølig i minst 1 time.

Sett ovnen på 180 grader.

Legg et bakepapir på benken, strø litt mel på det og legg deigen oppå. Strø litt mel over deigen og legg et ark bakepapir over deigen. Kjevle deigen over det øverste laget med bakepapir. Kjevle nok til at det dekker kantene på paiformen. Løft opp det øverste bakepapiret, legg det med deigen løst ned mot formen. Dytt deigen inn mot kanten. Løft det siste bakepapiret forsiktig av bunnen,

Prikk hele bunnen med en gaffel for å lage luftehull. Legg et bakepapir over og fyll papiret med tørkede erter eller tørr ris. Dette gjøres for å forsteke bunnen. Stek den i midten av ovnen i ca 25 min.

Fjern ertene og stek videre til bunnen har blitt gyllen. Ta ut av ovnen og la avkjøles i formen.

Pasjonsfruktkrem:

 • Smør, usaltet, 120 gr
 • Sukker 250 gr
 • Pasjonsfruktpuré 250 gr
 • Egg 6 stk
 • Kokospulver til pynt

Del opp pasjonsfruktene og sil de til du har 250 gr. Jeg brukte 14 stk, men med litt steiner. Du kan bruke flere frukter for å unngå steinene om du vil det. Varm opp smør, sukker og pureen til kokepunktet eller til sukker har smeltet. Pisk eggene i en egen bolle. Dra kjelen av platen og la den avkjøle seg litt.

Hell de vispede eggene i puréblandingen mens du rører. Sett kjelen med eggeblandingen tilbake på plata og varm forsiktig opp til rett før kokepunktet. Trekk av den varme platen.

La blandingen avkjøle seg i kjelen.

Montering:

Når skallet og pasjonsfruktrøren er helt avkjølt så kan du helle røren over i skallet. Strø over kokos. Sett terten kjølig til den har stivnet.

Tips

 • Jeg har brukt en terteform der bunnen kan presses ut , men du kan også bruke en springform, ildfast form eller en paiform.
 • Sørg for at deigen er ordentlig avkjølt før du kjevler den ut, hvis ikke blir den veldig klissete og du må trykke den ut for hånd i formen.
 • Pass på at kantene blir ordentlig godt dekket med mørdeig. De skal holde røren inne.
 • Hvis du vil at terten skal være ordentlig sprø i bunnen så kan det være greit å pensle bunnen med smeltet sjokolade eller f.eks et tynt lag med gele etter at den er avkjølt og før du heller oppi røren. På denne måten blir det en hinne i bunnen som hindrer at tertebunnen blir fuktig av røren.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *