MARSHMALLOWS MED BLÅBÆR OG RIPS

Marshmallows har etter min mening alltid vært for søtt. Tilogmed som barn var jeg ikke spesielt glad i det, men når jeg skjønte at jeg kunne lage mine egne og tilsette hva jeg ville så ble det plutselig litt interessant. Det er i grunn ganske mye morsomt man kan gjøre med marshmallows og det var overraskende enkelt å lage. Man trenger faktisk nesten ingen ting for å lage det. I denne oppskriften er det eggehviter, men det går faktisk an å lage marshmallows helt uten eggehviter også. 

Her har jeg laget en røre med rips og en med blåbær. Du trenger ikke tilsette det hvis du ikke vil. Da kan du i stedet ha i litt vaniljesukker, så får du marshmallows som smaker mer som man er vant til. Jeg har rett og slett fått litt dilla på å leke meg frem til nye smaker på marshmallows så det kommer sikkert til å ramle inn mange rare smakskombinasjoner her fremover (jeg vurderte et øyeblikk å tilsette granskuddsirup, men tror jeg skal la det bli med tanken). Denne oppskriften gir marshmallows som fortsatt er søte, men et mye mer preg av syrlighet pga bærene. Dessuten ble fargene helt fantastiske!

Denne oppskriften er til en røre som dekker en liten langpanne, men de ble ganske tykke så man fint ha de i en større langpanne om man vil. Antall biter varierer etter hvor store du kutter dem. Det går fort å lage dem, men røren må tørke/stivne en del timer så hvis du har mulighet til å lage dem dagen før du trenger dem så er det best. De kan også sprøytes ut i sprøytepose til lange stenger som tvinnes eller til små topper.

 

Ingredienser:

  • Fruktpuré (mos frukt/bær i blender eller stavmikser, sil) av ca 500 gr frukt/bær.
  • 2,5 dl vann
  • 500 gr sukker
  • 25 gr gelatinpulver
  • 3 eggehviter
  • 1-2 ts sitronsyre
  • 2 dl melis
  • 2 dl maizena

Fremgangsmåte:

Lag puré.

Kok opp vann og sukker til 120 grader, (bruk sukkertermometer eller test sukkeret med å ta litt av sirupen på en skje og ha i kaldt vann, også kalt kuleprøven. Hvis du kan lage en myk kule av sukkeret så har den riktig temperatur) pass på at du ikke rører i sukkeret mens det koker, da det blir ødelagt.

Mens sukkeret koker opp, pisk opp eggehvitene på medium hastighet til de har blitt stive.

Legg gelatinen bløtt og varm opp pureen forsiktig. Løs opp gelatinen i pureen. Rør inn sitronsyren i pureen.

Hell sukkerlaken forsiktig opp i eggehviteblandingen mens vispen går. Hell tilslutt pureen i eggehvitene. Pass på at strålen treffer ned i eggehviteblandingen og ikke på kanten av bollen, da dette vil stivne og lage klumper.

Skru opp hastigheten på vispen og visp til blandingen har blitt tykk og stiv. Den vil bli ca dobbelt så stor.

Bland sammen melis og maizena.

Legg et bakepapir i en form og sikt et lag melis/maizena over. Hell marshmallowblandingen  i formen. La blandingen stivne. Dette kan ta noen timer.

Sikt melis/maziena over formen når den har stivnet. Hvelv den over på en fjøl e.l og fjern bakepapiret. Skjær opp i biter som vendes i mer melis/maizena.

Holdbar i en ukes tid, men er best når de er nylagede. Mine ble litt klissete etter 2-3 dager, men de var fortsatt gode. Oppbevar i en tett boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *