FRANSK LØKSUPPE

Jeg elsker supper. Enkelt og greit. Det er så ålreit at man kan samle alt i en kjele og eventuelt ha litt enkelt tilbehør ved siden og plutselig ha en smaksrik og mettende middagsrett som ikke trenger å koste allverden med tid og penger. 

Hver gang høsten nærmer seg får jeg et pussig behov for å lage supper. Denne høsten er tydeligvis intet unntak. Til nå har vi spist betasuppe opptil flere ganger allerede og i dag hadde jeg veldig lyst på fransk løksuppe. Mulig jeg drar strikken litt langt nå, men jeg synes denne suppa er helt magisk. Tenk at noe så enkelt kan være så utrolig godt. Dette var en middagsfavoritt da jeg var student og jeg blir like overrasket nå også over hvor lett, billig og godt det er. Osten i fransk løksuppe kan du velge selv, men det er veldig godt med gruyère, comté og parmesan. Det funker også bra med jarlsberg. I denne suppen valgte jeg å bruke en blanding av mozzarella og cheddar fordi jeg aldri kan få nok cheddar i livet mitt. Cheddar er så godt!

Denne oppskriften holder til 4 porsjoner og tar ca 30 – 45 min.

Ingredienser:

  • Gul løk 6 stk
  • Smør ca 1 ss
  • Tomatpuré 1 ss
  • Sukker ca 1 ss (kan sløyfes)
  • Hønse/kyllingbuljong 12 dl (kan også bruke grønnsaksbuljong)
  • Laubærblad 1 stk
  • Fersk timian 2-3 ss
  • Salt og pepper
  • Ristede brødskiver av valgfri sort
  • Ost, revet

Fremgangsmåte:

Skrell løk, del dem i to og skjær i strimler. Smelt smør i en kjele og stek løk til den er gyllen. Tilsett tomatpuré og fres sammen med løken i ett halvt minutt. Tilsett sukker og rør rundt. Ha i buljong/kraft og laubærblad. Sett på grillelementet i stekeovnen på 200 grader. La suppen småkoke i ca 15 min. Finhakk timian og ha i suppen. Smak til med salt og pepper. Legg ristet brød på toppen av suppen og strø over ost. Gratiner suppen i ovnen, men følg med så det ikke blir brent.

Om du ikke har grillelement i ovnen kan du lage ostesmørbrød i stekepanne og legge på suppen tilslutt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *