KIRSEBÆRMOUSSEKAKE

I forrige uke laget jeg en sjokoladekake fylt med kirsebærmousse. Det ble igjen litt mousse og kakebunn til overs og i stedet for å kaste det så brukte jeg det i en «restekake». Restene av kakebunnen stappet jeg ned i en springform og så helte jeg over restene av kirsebærmoussen. Deretter dekket jeg det med plast og stappet den ned i den allerede stappfulle fryseren vår.

Oppskriften på moussen og kakebunnen finner du her. Om du vil lage denne som en moussekake så kan du nok halvere oppskriften på både moussen og bunnen. Enten det eller så har du i allefall nok til å lage en stor moussekake eller 2-3 små (jeg har brukt 20 cm springform).

Moussen kan dekkes med det du føler for, men den kan helt fint serveres uten glasur også. Jeg laget en sjokoladeglasur av hvit sjokolade, men her funker det helt fint med f.eks en vanlig sjokoladeglasur av fløte, sukker og kokesjokolade.

Hvit sjokoladeglasur:

Vann 150 gr

Sukker 300 gr

Glukose 280 gr

Kondensert melk 1 boks

Gelatin 13 plater

Hvit sjokolade 350 gr

Det du ønsker av konditorfarge

Fremgangsmåte:

Ha geltinplatene i kaldt vann.

Kok opp vann, sukker og glukose til rett over kokepunktet (pass på at sukkeret har smeltet). Hakk opp hvit sjokolade og ha det i en egen bolle. Ta kjelen av plata og tilsett kondensert melk og gelatinplater (husk å klemme vannet ut av gelatinplatene). Tøm den varme blandingen over den hvite sjokoladen og kjør det sammen med en stavmikser for å lage en tykk røre. Hell røren gjennom en sikt for å få ut luftboblene. Tilsett konditorfarge. La blandingen kjøle seg ned litt før du heller den over kaken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *