Dutch baby pancake

Dette er en tykk pannekake som er stekt i ovnen, kjent som en dutch baby pancake eller german pancake. Den fluffer seg opp i ovnen og blir til en drøm av en pannekake. Vanligvis lages de i stekepanne, men jeg har ingen stekepanne som tåler ovnen så i mitt tilfelle blir det mini dutch pancakes stekt i ildfaste porsjonsformer. Disse blir nok litt tykkere enn det de hadde blitt om de ble stekt i en vanlig stekepanne ettersom disse formene er mindre, men de smaker like godt! Denne oppskriften holder til en stekepanne eller til 3 porsjonsformer, litt avhengig av størrelsen. En stekepanne med denne typen pannekake holder til rundt 2-3 porsjoner ettersom den er ganske mektig.

Ingredienser:

  • Egg 3 stk
  • Sukker 3 ts
  • Vaniljesukker 2 ts
  • Melk 3 dl
  • Hvetemel 2 dl
  • Smør ca 1 ss

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk sammen alle ingrediensene bortsett fra smør. La røren svelle litt.

Ha smøret i en stekepanne/ildfaste porsjonsformer og sett i ovnen for å varme opp formen og smelte smøret. Bruk smøret til å smøre hele formen. Tøm røren i pannen/porsjonsformene (ca 1 cm opp) og sett i ovnen. Stek i ca 10 min, til kaken har blitt fluffy og gyllen. Om den fortsatt er litt rå i midten så steker du litt lenger.

Server med det du liker av frukt og bær.

 

Disse er kjempegode med litt tilbehør som iskrem, pasjonsfruktcurd, sitroncurd eller rørte skogsbær. Smeltet sjokolade eller smeltet nutella er også en slager til denne pannekaken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *