FERSKE VÅRRULLER MED MYNTE

 

Ferske vårruller med svinefilet, risnudler og grønnsaker.

Når sommeren kommer får jeg alltid lyst på mat som ikke kjennes så tungt ut i magen og som er litt friskt. Derfor har jeg lagt min elsk på ferske vårruller (eller sommerruller). De består av rispapir som kan fylles med hva du måtte ønske av grønnsaker og protein. De fungerer også helt fint med kun grønnsaker. Min favoritt er vårruller med svinefilet, crispy grønnsaker og risnudler. Jeg er også veldig glad i å bruke både fersk koriander og mynte. Det gir en litt uventet og frisk smak på rullene. Dette er enkelt å lage, men det tar litt tid å kutte grønnsakene. Anbefaler å servere med en saus de kan dyppes i, f.eks hoisinsaus.

 

Oppskrift til 2 porsjoner

Ingredienser:

500 gram svinefilet (jeg brukte ytrefilet)

1 pakke risnudler

1 pakke rispapir

Rød paprika

Rød chili

1/2 agurk

1/4 hodekål

2 stenger vårløk

3 gulrøtter

En god neve fersk koriander

En god neve fersk mynte

 

Fremgangsmåte: 

  • Kutt alle grønnsakene i strimler og ha de fordelt hver for seg i skåler. Jo tynnere de er kuttet, jo lettere er det å fylle rispapiret.
  • Kok opp vann til nudlene, følg fremgangsmåten som står på pakken.
  • Skjær svinefilet i strimler og stek dem.
  • Hakk urtene og ha de i en skål.
  • Når alt er kuttet og klart, samles alt så det står lett tilgjengelig for deg der du skal fylle rispapiret.
  • Fyll en stor bolle med varmt vann (du skal kunne klare å holde fingrene nedi vannet). Legg et rent og fuktig kjøkkenhåndkle på benken og hold det fuktig. Ha et rispapir i bollen med vann mens du holder på det i kantene i ca 10 sek eller til du ser det begynner å mykne opp. Ta det så forsiktig opp av bollen og legg det flatt ned på kjøkkenhåndkleet. Du kan gjerne ha en sprayflaske med vann for å fukte rispapiret mens du fyller det.
  • Fyll det med det du vil av grønnsaker, pass på at du ikke fyller for mye på papiret sånn at du får rullet det sammen.
  • Brett først den ene kortenden over fyllet. Brett så den andre kortenden. Deretter brettes den ene lengden over der igjen mens du strammer litt forsiktig. Rull tilslutt hele rullen over den resterende enden som da vil lime sammen det hele.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *